Ex -Yu

Vučić: Uvredljivo ne dočekati gosta, ali svako bira svoj put

Vučić: Uvredljivo ne dočekati gosta, ali svako bira svoj put
Foto: Tanjug | Vučić: Uvredljivo ne dočekati gosta, ali svako bira svoj put

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras, povodom odbijanja dva člana Predsjedništva BiH, iz redova bošnjačkog i hrvatskog naroda, da se susretnu s ruskim ministrom Sergejem Lavrovom, da je lako pokazati gordost i podići tenzije na jedan dan, ali da od toga građani nemaju ništa, a i uvredljivo je prema gostu.

"Za nas je, bez obzira na to kako i šta se dešva, uvek uvredljivo da ne dočekamo gosta na najbolji način, ali svako bira svoj put", prokomentarisao je Vučić.

Kako je rekao, na argumentaciju koju je čuo kao opravdanje, da je Lavrov govorio o vojnoj neutralosti RS, mogao bi da postavi 50 pitanja na koja nema odgovora.

"Pa, vi svaki dan govorite o evroatlantskom putu, a da to nisu zaključci vaše zemlje. Nije Lavrov taj koji je ne poštuje, već vi kada govorite da je KiM nezavisno, što nije zaključak BiH, nijednog organa u BiH", konstatovao je Vučić i dodao da Srbija zbog toga nije prekinula odnose, kao i ni zbog napada na njega u Srebrenici.

Vučić je istakao da je lijepo da se pokaže gordost na jedan dan, da se na dan podignu strasti i da se narodu pokaže - "mi smo smo supersila", ali sutradan, šta je narod dobio od toga?

"Ja bih drugačije, ali oni su bolji i pametniji političari od mene. Oni za svoju zemlju neka rade šta hoće, mi ćemo za svoju šta mi hoćemo i mislimo da treba", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije