Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vučić dobio poziv za Šrederovu svadbu, pozvan i Putin

Vučić dobio poziv za Šrederovu svadbu, pozvan i Putin
Foto: Ilustracija | Vučić dobio poziv za Šrederovu svadbu, pozvan i Putin
Tanjug

BEOGRAD, BERLIN - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je poziv od bivšeg njemačkog kancelara Gerharda Šredera da mu bude počasni gost na svadbi, koju, poslije vjenčanja sa Korejankom Sojeon Kim , priređuje 5. oktobra u Berlinu, potvrđeno je Tanjugu u Kabinetu predsjednika Srbije.

Poslije svadbe austrijske ministarke Karin Knajsel, čiji gost je bio Vladimir Putin, Šrederova svadba sa Aleksandrom Vučićem kao gostom biće još jedan VIP, ali i socijalni i politički događaj par ekselans.

Svadba bivšeg njemačkog kancelara, a sada biznis konsultanta, člana uprave ruske energetske kompanije Rosnjefta, okupiće, prema pisanju njemačke štampe i druge VIP zvanice, kao i veliki broj političara sa raznih strana svijeta.

Poziv predsjedniku Srbije ne čudi, imajući u vidu da Šreder njeguje dugogodišnje prijateljstvo sa Vučićem, kojeg je u više navrata podržao, dolaskom u Beograd, i u predizbornim kampanjama.

Bivši njemački kancelar je mnogo puta ukazivao da je Vučić budućnost Srbije i zalagao se za ulazak Srbije u EU.

Šreder je, inače, 2. maja u Seulu oženio svoju dugogodišnju saputnicu Sojeon Kim (Soyeon), a svadbu je zakazao za 5. oktobar u Berlinu.

Za Šredera je ovo peti brak, a za njegovu 25 godina mlađu suprugu, inače prevodioca, drugi.

Šreder i njegova nova supruga upoznali su se na jednoj međunarodnoj privrednoj konferenciji prije dvije godine, u vrijeme kada se bivši kancelar, poslije 19 godina braka, razveo od tadašnje supruge Doris.

Inače Doris Šreder je, na fejsbuku, ranije objavila da je "gospođa Kim na jesen 2016. bila povod, ako ne i jedini razlog, za konačan razlaz".

Svadba, kako je najavljeno, biće organizovana za porodicu i prijatelje u elitnom hotelu "Adlon" pokraj Brandenburške kapije, a među gostima, prema spekulacijama njemačkih medija, mogao bi se naći i Putin, sad već, poslije vjenčanja austrijske ministarke, "iskusni" međunarodni gost.

Iz Kremlja je poručeno da za sada šef ruske države nema takve planove.

Šreder i njegova nova supruga već su razaslali pozivnice, napisane na njemačkom i korejanskom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije