Ex -Yu

Vučić i Dodik o regionu i zajedničkim projektima Srbije i Srpske

Vučić i Dodik o regionu i zajedničkim projektima Srbije i Srpske
Foto: Tanjug/Arhiva | Vučić i Dodik o regionu i zajedničkim projektima Srbije i Srpske

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa srpskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom sa kojim je razmijenio stavove o svim aktuelnim pitanjima u regionu i svim zajedničkim projektima u kojima učestvuju Srbija i Republika Srpska.

Vučić je obećao da će Srbija da nastavi sa još značajnijom podrškom opštinama Nevesinje, Kostajnica, Dubica i Drvar, ali i daljim ulaganjima u prosvetnu i zdravstvenu infrastrukturu u svim dijelovima Srpske.

On je potvrdio opredjeljenje Srbije da sa velikim finansijskim sredstvima učestvuje u izgradnji auto-puta Sremska Rača - Bijeljina.

Dodik je rekao da je to projekat od strateškog značaja za Republiku Srpsku i ne samo za njen istočni dio i zahvalio Srbiji na velikoj pomoći i podršci.

Vučić je naglasio da će Srbija uvijek podržavati Dejtonski mirovni sporazum i njegov Ustav, kao i njihovu punu primjenu, dok je Dodik istakao da su Republici Srpskoj godinama otimane nadležnosti koje joj po Dejtonskom sporazumu pripadaju i da će se Republika Srpska, mirnim putem, zalagati za vraćanje prava i pravde predviđene Ustavom Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije