Ex -Yu

Vučić i Lavrov u vili 'Mir'

Vučić i Lavrov u vili 'Mir'
Foto: Tanjug | Vučić i Lavrov u vili 'Mir'

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom u Vili "Mir" u Beogradu.

Kako je najavljeno, poslije sastanka predsjednik Srbije i ministar spoljnih poslova Rusije obratiće se medijima.

Lavrov je doputovao popodne u Beograd, a na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekali su ga srpski kolega Ivica Dačić i ambasador RF u Beogradu Aleksandar Čepurin.

Vučić i Lavrov će prisustvovati sutra prezentaciji mozaika centralne kupole Hrama Svetog Save u Beogradu.

Svečanosti će prisustvovati predsjednik Srbije, ministar inostranih poslova Rusije, predsednik RS Milorad Dodik, patrijarh srpski Jirinej i Mitropolit volokolamski Ilarion.

Šef ruske diplomatije sutra će se sastati i sa predsjednicom vlade Srbije Anom Brnabić, a uručiće i Orden prijateljstva Ivici Dačiću.

Povod za posjetu Lavrova je obilježavanje 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dvaju država.

Za podne je predviđen sastanak dvaju delegacija koje predvode ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije, poslije čega će se obratiti medijima.

Na dnevnom redu susreta sa predstavnicima Srbije biće i aktuelne teme - od situacije u regionu i podrške Rusije Srbiji u vezi sa KiM, do još neriješenog pitanja statusa Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu.

Ministar spoljnih poslova Srbije i šef ruske diplomatije sutra će obići spomenike sovjetskom vojniku u okviru Memorijalnog kompleksa Oslobodiocima Beograda i ruskom diplomati Nikolaju Hartvigu na Novom groblju, a predviđeno je i zajedničko izlaganje u zgradi Rektorata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije