Ex -Yu

Vučić i Stoltenberg: Mir i stabilnost prije svega

Vučić i Stoltenberg: Mir i stabilnost prije svega
Foto: N.N. | Vučić i Stoltenberg: Mir i stabilnost prije svega

BEOGREAD - Predsjednik Aleksandar Vučić i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg saglasdili su se danas, u telefonskom razgovoru, da su očuvanje mira i stabilnosti od najvećeg interesa za Srbiju i cijeli region.

Predsjednik Vučić zahvalio je generalnom sekretaru Stoltenbergu na konstataciji da nije vrijeme za formiranje vojske tzv. Kosova, odnosno da namjera tzv. Kosova da "transformiše svoje bezbjednosne snage u vojsku dolazi u pogrešno vrijeme".

Vučić je izrazio zebnju zbog namjera tzv. Kosova da formira vojsku i opasnosti koje taj korak nosi po opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i bezbjednost Srbije, kao i mir i stabilnost u regionu.

Kako je saopšteno, dvojica sagovornika su se dogovorili da ostanu u stalnom i direktnom kontaktu, kao i da Vojska Srbije ponovo uspostavi svakodnevne kontakte sa snagama KFOR na Kosovu i Metohiji, kako bi razmjenjivali informacije i pratili razvoj situacije.

Predsjednik Vučić je upoznao generalnog sekretara NATO sa problemima sa kojima se Srbija, a posebno srpski narod na Kosovu i Metohiji, suočavaju zbog iracionalnog poteza Prištine da uvede taksu od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, suprotno sporazumima i dogovorima.

Stoltenberg izrazio je zahvalnost predsedniku Vučiću za odličnu organizaciju vježbe pružanja pomoći u vanrednim situacijama, koja je sa 900 učesnika, bila najveća vježba te vrste do danas, održanoj u oktobru u Srbiji.

On je takođe naglasio koliko cijeni doprinos Srbije miru i stabilnosti u regionu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije