Ex -Yu

Vučić nakon pregovora u Briselu: Postignut dogovor oko dvije stvari

Vučić nakon pregovora u Briselu: Postignut dogovor oko dvije stvari
Foto: Tanjug | Vučić nakon pregovora u Briselu: Postignut dogovor oko dvije stvari

BRISEL - Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić ,ocijenio je da su današnji razgovori u Briselu bili veoma složeni i da je dogovoreno da se oni nastave kako bi se tražio zajednički imenitelj kompromisnog rješenja, kao i da se sačuva mir i stabilnost u odnosima Beograda i Prištine.

On je u kratkoj izjavi novinarima poslije sastanka rekao da današnji razgovori svakako nisu bili laki i da postoje dve stvari oko kojih su se dogovorili.

"Jedna je da razgovore nastavimo, da pokušavamo da tražimo zajednički imenitelj kompromisog rješenja i druga stvar je da čuvamo mir i stabilnost u odnosima između Beograda i Prištine", rekao je Vučić novinarima.

Naveo da ne bi imao više ništa da doda, a ako u jednoj rečenici može da kaže, to je da Albanci i Hašim Tači bi željeli da dobiju sve i traže sve za Albance sa Kosova, dok se Beograd trudi da pronađe komrpomisno rješenje u kome nijedna strana ne bi bila unižena.

"Ja se naravno borim za Srbiju i srpsku stranu u kojoj interesi druge strane ne bi bili sasvim zanemareni", rekao je Vučić da pozicija i razgovori nisu laki za bilo koga.

Važno je da se razgovara, da se sačuva mir i rješavaju problemi "za budućnost, zbo gbudućnosti i da ne bi bilo sukoba kakvih je bilo ranije"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije