Ex -Yu

Vučić objavio ko sve i kada dobija novčanu pomoć u maju

Vučić objavio ko sve i kada dobija novčanu pomoć u maju
Foto: Tanjug/AP | Vučić objavio ko sve i kada dobija novčanu pomoć u maju

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas na Instagramu da će ovog mjeseca početi isplate novčane pomoći građanima, navodeći da će prvi pomoć dobiti 6. maja penzioneri, a kasnije tokom mjeseca i ostali građani.

"Maj je mesec u kojem ćete na najbolji mogući način moći da vidite rezultate svog rada, ali rezultate uspeha srpske države", naveo je Vučić u video snimku objavljenom na nalogu "buducnostsrbijeav".

Kako je precizirao, 6. maja biće isplaćeno 30 evra pomoći i podrške svim penzionerima, a dan kasnije korisnicima socijalne pomoći i zaposlenima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako je dodao, 10. maja će biti isplaćeno 50 odsto mininalca srpskim preduzetnicima - malim, srednjim i velikim preduzećima.

Vučić je istakao da će 12. maja početi isplata po 30 evra svim ostalim građanima koji su se prijavili.

"Već 20. maja krećemo sa isplatom 100 evra za sve građane srpske nacionalnosti koji su se prijavili na Kosovu i Metohiji i 200 za nezaposlene na Kosovu i Metohiji. Odmah potom krećemo s drugom tranšom od 600 evra za naše prevoznike", najavio je Vučić.

Predsjednik je rekao da je sve to moguće zahvaljujući strpljenju, radu i trudu građana.

On je ponovo pozvao građane da se vakcinišu.

"Istovremeno, hoću da vas pozovem još jednom da se vakcinišete i da pokušamo da završimo sa pandemijom, da je pobedimo, i onda ćemo imati još više uspeha i još bolje rezultate", rekao je Vučić.

Uz objavljeni snimak, Vučić je napisao:

"Uspešna Srbija, samo ako se vakcinišemo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije