Ex -Yu

Vučić otkrio detalje razgovora sa Putinom

Vučić otkrio detalje razgovora sa Putinom
Foto: Tanjug arhiva | Vučić otkrio detalje razgovora sa Putinom

BEOGRAD - Predesjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o razgovoru sa ruskim predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vučić je rekao da večeras ne može da bude potpuno otvoren kao predsjednik Republike.

On je rekao da je Putin bio veoma fin i fer.

"Pričali smo o svemu, o gasu, nafti, NIS-u. Ja neću da prihvatim da ga nazivaju hitlerom, da je ludak. On nije ni histeričan ni lud. Vrlo je stabilno, smireno, racionalno govorio u razgovoru sa mnom. Postigli smo značajan deo saglasnosti", rekao je Vučić za RTS.

Prema njegovi riječima, Putin je hteo da ga informiše oko dešavanja u Ukrajini, oko dešavnja u Buči, kao i da li se vojna operacija sprovodi u skladu sa Putinovim dešavanjima.

"Ja sam njemu rekao da ne mora da mi govori, da sam predstavnik i predsednik male zemlje, koja ne misli da treba da odlučuje o sudbini sveta, jez smo mala, napaćena zemlja, koja zna za sankcije. On je rekao da je njegov odnos prema srpskom narodu poseban i hvala mu na tome", rekao je Vučić. Vučić je rekao da je Putinu ponovio stav Savjeta za nacionalnu bezbjednost, ali i ukazao, zbog ralizčitih tumačenja u Srbiji, da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela nijednu restirkvitnu mjeru Rusiji niti sankcije.

Vučić o glasanju u UN: Ucenjuju Srbiju, ne mene lično

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, povodom glasanja u Ujedninjenim nacijama da se Rusija izbaci iz Savjeta za ljudska prava UN, da je prvobitna odluka bila da budemo uzdržani, ali da zemlja trpi ogromne pritiske, sa svih strana.

"Ljudi kažu što niste u svemu protiv… Možemo da bude uzdržani, i onda su i jedni i drugi protiv vas.. Naša prva odluka je bila da budemo uzdržani, a onda dobijete bezbroj teških pritisaka", rekao je Vučić.

Kako kaže, nije riječ o pritiscima i ucjenama protiv njega lično, već ucjenjuju Srbiju.

"Kažu, da li znate da se odlučuje o Srbiji, hoćemo li biti izuzeti iz paketa sankcija za naftu…i da li ćemo posle 15. Maja moći da uvozimo naftu", rekao je Vučić

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije