Ex -Yu

Vučić posthumno uručio odlikovanja medicinarima

Vučić posthumno uručio odlikovanja medicinarima
Foto: Tanjug | Vučić posthumno uručio odlikovanja medicinarima

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja članovima porodica deset posthumno odlikovanih ljekara i medicinskog osoblja povodom Dana primirja u Prvom svjetskom ratu.

Zlatnom medaljom za zasluge odlikovani su profesor na Katedri za hirurgiju Medicinskog fakulteta u Beogradu Dragan Marković, koji je radio u Kliničkom centru Srbije i načelnik Polikliničke službe Klinike za pulmologiju Kliničkog centra Srbije Vladimir Žugić, saopštila je pres služba predsjednika Srbije.

Isto odlikovanje posthumno je dodijeljeno i specijalisti ginekologije sa akušerstvom u Domu zdravlja u Nišu Biljani Natić Ljumović, šefu urologije u Opštoj bolnici u Ćupriji Goranu Ivankoviću i specijalisti ortopedije u Opštoj bolnici u Čačku Vojkanu Šuluburiću Vasiću.

Zlatnom medaljom za zasluge odlikovani su i specijalista interne medicine iz Varvarina Miroslav Vasić, specijalista za plućne bolesti iz Varvarina Dragoslav Arsić i stomatolog iz Beograda Miroslav Jovanović.

Odlikovani su i predsjednik Udruženja za regenerativnu medicinu i proloterapiju Srbije doktor Milan Mileusnić i medicinska sestra iz Doma zdravlja u Sjednici Slavica Gujanica.

Zbog epidemiološke situacije, odlikovanja su uručena u skladu sa preporukama nadležnih organa o broju ljudi u zatvorenom prostoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije