Ex -Yu

Vučić potvrdio da se nalazi u SAD

Vučić potvrdio da se nalazi u SAD
Foto: N.N. | Vučić potvrdio da se nalazi u SAD

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je večeras na svom Twitter nalogu da se trenutno nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Vučić se na postu ironično osvrnuo i na raniji komentar Vuka Jeremića tim povodom:

"Vuk Jeremić je sve u pravu. Trebalo je da imam večeru u njujorškom restoranu sa porodicom Soroš, ali su mi i oni otkazali, jer su videli da mi je Angela Merkel otkazala susret u Berlinu. Nažalost, nisam imao priliku da se sastanem ni sa kim iz porodice Soroš".

Vuk Jeremić je tokom predizborne kampanje za beogradske izbore tvrdio da njemačka kancelarka Angela Merkel ne želi da primi Vučića u Berlinu.

Vučić je, međutim, 27. februara boravio u Berlinu u zvaničnoj posjeti i to na poziv kancelarke.

Ranije danas Vuk Jeremić je u intervjuu sarajevskoj televiziji "Face", kako je objavljeno na sajtu Narodne stranke čiji je on predsjednik, optužio predsjednika da vodi tajne pregovore o Kosovu i da u tom kontekstu boravi u tajnoj posjeti SAD.

Na to je reagovao potpredsjednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov koji je ironično primjetio da je posjeta toliko navodno tajna da je predsjednika Vučića vidjelo "samo" najmanje 50 putnika koji su putovali istim avionom na redovnoj liniji Er Srbije.

Jovanov se istovremeno osvrnuo na Jeremićeve sumnje po pitanju Vučićeve politike prema kosovskom pitanju, ocijenivši da su Jeremić, Ðilas, Tadić i ostali sve što su mogli da urade u korist odvajanja Kosova i Metohije od Srbije već uradili još 2008. godine i nisu ništa ostavili da čeka do ljeta.

On je naveo da su svoje neznanje i kukavičluk pokazali od Tadićevog bježanja u Bukurešt u momentu proglašenja „nezavisnosti" Kosova, preko Jeremićevog šibicarenja u spoljnoj politici do "tupavog nastupa" pred Savjetom bezbjednosti i Međunarodnim sudom pravde.

Jovanov je istakao da će predsednik Vučić, kao i uvijek, o svim svojim aktivnostima obavijestiti građane Srbije odmah po povratku iz Njujorka i Brisela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije