Ex -Yu

Vučić pozvao građane na najveći skup ikada u Srbiji

Vučić pozvao građane na najveći skup ikada u Srbiji
Foto: Tanjug | Vučić pozvao građane na najveći skup ikada u Srbiji

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras sve građane da 26. maja, dan, kako je rekao, uoči velikih i važnih odluka za Srbiju, dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji.

Vučić je u obraćanju objavljenom na portalu Novosti rekao da će skup biti održan ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike u Beogradu 26. maja u popodnevnim satima.

Vučić je u obraćanju istakao da tuga, žalost i bol u Srbiji ne prolaze nakon tragičnih događaja.

"Tuga za izgubljenom decom, žal za izgubljenim ljudima, divnim ljudima koji nikakvu krivicu nisu imali", naveo je on.

Vučić je istakao da je Srbija, poslije teškog udarca, morala da pokrene akciju i da je samo danas prikupljeno gotovo 3.000 komada naoružanja.

On je ocijenio da je Srbija pokazala da će biti u stanju da se bori za mir, da sačuva ljudske živote i da promijeni mnogo toga.

"Pokazali smo tu dobru volju i prema našim političkim protivnicima koji su na brutalan način zloupotrebili tragediju i u toku dana žalosti zakazivali svoje političke skupove sa jedinim ciljem da primene nasilje i da se nasilnim putem dočepaju vlasti. Nisu to ni krili, samo su pokazali svima svoje lice o kojem smo, ne tako retko, nekada govorili", naveo je Vučić.

Bez obzira na sve, kako je dodao, "opet smo rekli da stojimo na raspolaganju, da smo spremni da razgovaramo o velikim i važnim promenama u državi".

"Nisu hteli da nas čuju, nisu hteli da slušaju zato što misle da je trenutak da i bez izbora i bez ikakve volje naroda na silu dođu do vlasti, znajući da ih ljudi u Srbiji nikada nisu hteli i nikada neće hteti", naveo je on.

Kako je dodao, upravo zato, mi smo spremni da razgovaramo o svim temama, od medija, rijalitija, učešća policije, neučešća policije, podnošenja ostavki različitih funkcionera ili ne, da se rasrpavlja o tome i u Narodnoj skupštini.

"Ništa od toga nije bilo dovoljno i neće biti dovoljno. Jedini njihov cilj je da se na silu preuzme vlast i da se Srbija uvede u haos, nestabilnost, nemire i nerede. Upravo zato, mi smo se večeras dogovorili i pozivamo sve građane Srbije da 26. maja, dan uoči velikih i važnih odluka za Srbiju pozovemo ljude u odbranu slobodarskih, demokratskih vrednosti naše Srbije da dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji. Održaćemo ga ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike u Beogradu 26. u poslepodnevnim satima", rekao je Vučić.

"Živela Srbija, videćemo se 26. maja na platou ispred Narodne skupštine", dodao je Vučić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije