Ex -Yu

Vučić razgovarao sa patrijarhom Porfirijem

Vučić razgovarao sa patrijarhom Porfirijem
Foto: Tanjug/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll | Vučić razgovarao sa patrijarhom Porfirijem

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sinoć sa patrijarhom srpskim Porfirijem, koji je predsjedniku predočio svoju inicijativu u vezi sa podrškom izbjeglicama iz Ukrajine, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsjednika Republike.

Patrijarh je naglasio da su se Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici u velikoj mjeri angažovali oko pomoći ljudima sa područja zahvaćenih ratnim dejstvima.

Predsjednik Vučić je obećao dodatno angažovanje države kako bi izbjeglice iz Ukrajine dobile blagovremenu i adekvatnu pomoć.

Predsjednik i patrijarh razovarali su i o situaciji na Kosovu i Metohiji, a predsjednik je informisao patrijarha o posljednjim odlukama prištinskog rukovodstva, situaciji u regionu, kao i o izazovima sa kojima se Srbija suočava u svjetlu događanja u Ukrajini.

Partijarh Porfirije je detaljnije obavijestio predsjednika Vučića o napadima na Srpsku pravoslavnu crkvu i njenu imovinu, posebno na Kosovu i Metohiji i naglasio da je važno očuvati zajedništvo i jedinstvo srpskog naroda.

Predsjednik i patrijarh su se saglasili da je obaveza od najvećeg značaja očuvati mir i stabilnost, pri čemu na prvom mjestu treba voditi računa o nacionalnim i državnim interesima u cilju očuvanja stabilne budućnosti građana Srbije, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije