Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vučić se sastao sa Lukašenkom

Vučić se sastao sa Lukašenkom
Foto: Tanjug/AP | Vučić se sastao sa Lukašenkom
Tanjug

PEKING - Predsjednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Pekingu sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Nakon toga, Vučić će razgovarati i sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Prethodno, predsjednik Srbije je prisustvovao otvaranju Drugog foruma "Pojas i put", na koji ga je pozvao predsjednik Kine Si Đinping.

Na otvaranju tog značajnog skupa, koji je okupio najviših predstavnika iz oko 40 zemalja govorili su predsednik Si, predsjednik Rusije Vladimir Putin, prvi predsjednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev, predsjednik Indonezije Džoko Vidodo i generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

Vučić je juče razgovarao s kineskim predsjednikom Sijem, kao i s Vang Huningom, članom Stalnog komiteta Politbiroa CK KP Kine.

U kineskoj prijestonici održava se drugi Forum "Pojas i put", na kojem će, prema najavama domaćina, učestvovati dvostruko više državnih delegacija nego što je bilo prije dvije godine, na prvom skupu, a među njima biće i visoki zvaničnici iz zemalja članica EU, koje u početku nisu učestvovale u ovoj inicijativi.

U delegaciji, koju predvodi predsjednik Srbije, nalaze se ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar finansija Siniša Mali, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, kao i predsjednik Nacionalnog savjeta za koordinaciju saradnje s Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije