Ex -Yu

Vučić se sastao sa "Merkelinim jastrebom"

Vučić se sastao sa "Merkelinim jastrebom"
Foto: N.N. | Vučić se sastao sa "Merkelinim jastrebom"

BERLIN - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsjedavajućim Odbora za evropske poslove Bundestaga i saradnikom Angele Merkel, Ginterom Krihbaumom.

"Krihbaum je gotovo redovan gost i sagovornik zvaničnog Beograda. Visoki funkcioner njemačkih vladajućih demohrišćana (CDU) kancelarke Angele Merkel i od 2007. godine predsjedavajući Odbora za evropske poslove Bundestaga, već dugi niz godina prati proces evropskih integracija Srbije. Tim povodom je već nekoliko puta boravio u Srbiji, što “ukazuje na važnost koju Njemačka pridaje procesu evrointegracija Srbije kao i na široku podršku koju Njemačka, kao fer i pouzdan partner, pruža reformskom procesu u Srbiji”. To je saopštila njemačka ambasada prilikom njegove posljednje posjete u maju, kada je imao više sastanaka sa srpskim zvaničnicima", naveo je Tanjug.

Državna agencija podsjeća da je na zajedničkoj konferenciji za novinare poslije razgovora sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, poručio da je Srbija na pravom putu, na kojem može da računa na podršku Berlina, ali i da EU neće da uvozi neriješene probleme.

"Tada je rekao i da rado dolazi u Srbiju da se lično uvjeri kako je ovde, jer se ne oslanja samo na izvještaje iz Brisela i sa drugih mjesta. Krihbaum važi za kancelarkinog čovjeka od povjerenja koji, kako se vjeruje, uglavnom nosi poruku kancelarke Merkel, a njemački i mediji u regionu prozvali su ga „Merkelin jastreb“. Krihbaum je otvoreno podržao kandidaturu Aleksandra Vučića na predsjedničkim izborima 2017. godine, rekavši da je aktuelni šef srpske države "simbol stabilnosti i konsekventnog evropskog puta Srbije". Današnja posjeta Krihbauma na njegovom oficijelnom sajtu nije bila najavljena", ističe Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije