Ex -Yu

Vučić se usprotivio stavljanju priznanja na sto

Vučić se usprotivio stavljanju priznanja na sto
Foto: Tanjug/Arhiva | Vučić se usprotivio stavljanju priznanja na sto
Srna

BEOGRAD - Američki kongresmen Eliot Engel izjavio je, uoči razgovora Beograda i Prištine u Bijeloj kući, da bi konačan dokument trebalo da dovede do uzajamnog priznanja, ali da sumnja da se tako nešto može postići jer se "predsjednik Srbije Aleksandar Vučić usprotivio stavljanju uzajamnog priznanja na sto".

On je naveo da je srpska delegacija iznijela da će razgovori biti dio pregovora o ekonomskim pitanjima te da nema ništa loše u ekonomskom rastu i ekonomskom razvoju, ali da "politički sukob zahtijeva politička rješenja".

Engel je saopštio da su predstojeći razgovori između Beograda i Prištine u Vašingtonu pozitivan korak, ali da bi konačno rješenje trebalo da sadrži neke ključne princip, renosi Radio "Slobodna Evropa".

"Konačni sporazum treba da otvori put ka tome da Kosovo i Srbija budu dio sjevernoatlantskih struktura, uključujući EU i NATO, kao i da garantuje punopravno članstvo Kosova u UN i drugim važnim međunarodnim organizacijama", rekao je Eliot, koji je i albanski lobista.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije