Ex -Yu

Vučić tražio ulazak na Kosmet nakon zahtjeva da dođe u Rašku

Vučić tražio ulazak na Kosmet nakon zahtjeva da dođe u Rašku
Foto: Tanjug/Arhiva | Vučić tražio ulazak na Kosmet nakon zahtjeva da dođe u Rašku

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je zatražio ulazak na teritoriju Kosova i Metohije nakon što je ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Meljiza Haradinaj Stubla tražila da dođe u Rašku.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da su kosovski Albanci željeli da pošalju svoju ministarku "da pravi nekakav svoj politički šou" u Raškoj, gdje je otkrivena grobnica za koju se vjeruje da su u njoj tijela Albanaca.

"Mi smo im rekli da je to apsolutno neprimereno u ovom trenutku, ali da ako to hoće, ja ću da idem prvo na sever, a za sedam dana ću ići da kopam u okolini Đakovice. Pošto su oni nama uputili dopis, mi smo njima uputili dopis", rekao je Vučić, komentarišući medijske navode da mu je zabranjen ulazak na Kosovo.

On je naveo da je poslije toga postignut dogovor s EU da niko nigdje ne ide, kao i da se o tome ne govori u javnosti, ali da su taj dogovor Albanci pogazili, prenose beogradski mediji.

"Sada su, kako bi pravili veliku priču, rekli da je Vučić nepoželjan na Kosovu, isto kao i oko one laži da sam im pretio scenarijem Nagorno-Karabaha, iako su odlično razumeli šta sam hteo da kažem", dodao je Vučić.

Upitan da prokomentariše navode portala "Dojče vele" da niko od zvaničnika Srbije nije poklonio pažnju vijesti o pronalasku masovne grobnice kod Raške, kao ni odluci Prištine o tome da je Vučiću zbog toga, kako tvrde, zabranjen ulazak na Kosovo, Vučić je napomenuo da tamo nisu iskopani zemni ostaci 15 ljudi bez znanja i odobrenja srpskih vlasti.

Vučić je podsjetio da je Beograd u Briselu, kada se otvorila tema nestalih, poručio da će se zalagati za potragu bilo čijih zemnih ostataka jer je to civilizacijsko dostignuće.

Ali, dodao je on, Beograd je zatražio i da se vrše iskopavanja na pet lokacija na Kosovu i posebno Metohiji, gdje vjeruje da ima pokopanih Srba, kako bi i predstavnici Beograda prisustvovali iskopavanju, ali Albanci to nisu prihvatili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije