Ex -Yu

Vučić u Azerbejdžanu: Razvoj saradnje u što više oblasti

Vučić u Azerbejdžanu: Razvoj saradnje u što više oblasti
Foto: Tanjug | Vučić u Azerbejdžanu: Razvoj saradnje u što više oblasti

BAKU - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Bakuu da Srbija i Azerbejdžan nemaju otvorenih pitanja i da se međusobno podržavaju kada je riječ o pitanju očuvanja teritorijalne cjelovitosti i integriteta.

On je nakon sastanka sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, zahvalio za podršku teritorijalnom integritetu Srbije, te naglasio da je Srbija zainteresovana za unapređenje saradnje u što više sfera.

"Izgradnja saobraćajnica, saradnja u oblastima zdravstva, sporta, kulture... u svim tim oblastima možemo da dosegnemo daleko više nivoe", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Alijevim.

On je dodao da je moguća i vojno-tehnička i vojno-obrazovna saradnja.

Vučić je rekao da će uskoro biti održana sjednica Mješovitog komiteta dvije države poslije duže vremena, prenosi "RTS".

Predsjednik Srbije pozvao je predsjednika Azerbejdžana Alijeva da posjeti Beograd.

Vučić je danas doputovao u Baku, gdje mu je priređen svečani doček, nakon čega su uslijedili sastanci i potpisivanje bilateralnih dokumenata.

Dvojica predsjednika razgovarala su "u četiri oka", a nakon toga održan je plenarni sastanak dvije delegacije.

Sa Vučićem u Bakuu su ministri građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, pravde Nela Kuburović, zdravlja Zlatibor Lončar i rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Vučić će se sastati i sa azerbejdžanskim premijerom Novruzom Mamadovom. On će se sutra, drugog dana posjete, sastati sa predsjednikom parlamenta Azerbejdžana Oktajom Asadovom, kao i sa azerbejdžanskim privrednicima. Tokom boravka u Bakuu, Vučić će prisustvovati otvaranju "Centra za srpski jezik i kulturu", gdje će mu biti uručen počasni doktorat Azerbejdžanskog univerziteta za jezike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije