Ex -Yu

Vučić u ambasadi Egipta: Srbija želi da razvija prijateljstva

Vučić u ambasadi Egipta: Srbija želi da razvija prijateljstva
Foto: N.N. | Vučić u ambasadi Egipta: Srbija želi da razvija prijateljstva

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanoj Iftar večeri, čiji je domaćin bio ambasador Egipta u Beogradu Amr Alguvejli, čestitao je sveti muslimanski mjesec Ramazan i poručio da Srbija ima želju da razvija prijateljske odnose sa celim muslimanskim svijetom, saopštila je egipatska amabasada.

Kako se navodi, obraćajući se ambasadorima Organizacije islamske saradnje, liderima Islamske zajednice Srbije i crkvenim predstavnicima u rezidenciji egipatske ambasade u Beogradu, Vučić je istakao želju Srbije da jača postojeće prijateljstvo, učvrsti temelje saradnje i razvije prijateljske odnose sa cijelim muslimanskim svetom.

Ambasador Egipta Alguvejli zahvalio je predsjedniku Srbije na dolasku na svečanu večeru Iftar, čime je, kako je rekao, pokazao da postoje odlični odnosi između Egipta i Srbije i uputio "važnu poruku" cijelom islamskom svijetu preko prisutnih ambasadora, verskih lidera, parlamentaraca i akademika "specijalizovanih za interkulturalno razumjevanje i međuverski dijalog".

Alguvejli je posebno istakao da je u pitanju prva prilika te vrste, kojoj prisustvuje sprski predsjednik.

On je dodao da bi trebalo ugledati se na egipatski model, koji je zasnovan na "jedinstvenom sklopu" muslimanskog i koptskog (hrišćanskog) nasleđa.

Ambasador je Vučiću uručio simboličan poklon, komad egipatske tkanine za pravljenje šatora, koja tradicionalno ukrašava egipatske kuće tokom Ramazana koju je, kako se navodi u saopštenju, Vučić pohvalio kao primer kulturne baštine koju treba sačuvati.

Prethodno je sinoć, na Instagram nalogu budućnostsrbijeav, objavljeno da je Vučić prisustvovao u ambasadi Arapske Republike Egipat svečanoj Iftar večeri.

Prema fotografijama koje su objavljene na tom nalogu, predsjednika Vučića je dočekao ambasador Egipta Amr Alguvejli, koji mu je tom prilikom uručio poklon

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije