Ex -Yu

Vučiću odobrena posjeta Kosovu i Metohiji

Vučiću odobrena posjeta Kosovu i Metohiji
Foto: Tanjug | Vučiću odobrena posjeta Kosovu i Metohiji

PRIŠTINA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je dozvolu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova da tokom predstojećeg vikenda posjeti Kosovo i Metohiju.

U Kosovskoj policijskoj službi /KPS/ Srni je rečeno da je Vučiću odobren zahtjev da na Kosmetu boravi u subotu i nedjelju, 8. i 9. septembra, kao i maršruta tokom koje će ga obezbjeđivati pripadnici Specijalnih snaga KPS.

U skladu sa odobrenjem MUP-a, kosovska policija će obezbjeđivati puteve i lokacije na kojima će boraviti Vučić.

"Očekujemo direktive iz komande KPS-a, zvaničnu naredbu i obavještenje da će Vučić boraviti na Kosmetu", kažu u policiji.

U KPS-u navode da u njihovu komandu za sjever Kosova još nije stiglo zvaničo odobrenje o Vučićevoj posjeti, niti naredba o primjeni mjera bezbjednosti.

"Ako naredba stigne, u skladu sa procjenama o posjetama visokog rizika biće angažovan dovoljan broj pripadnika KPS, uključujući i pripadnike ROSU jedinice spremnih da reaguju ukoliko dođe do bilo kakvog narušavanja javnog reda i mira", kažu u policiji.

Zamjenik regionalnog direktora policije za sjever Kosova Besim Hoti rekao je Srni da je situacija na sjeveru mirna i stabilna i da nema bilo kakvih naznaka narušavanja javnog reda i mira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije