Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vučiću zlatna medalja za zasluge grada Atine

Vučiću zlatna medalja za zasluge grada Atine
Foto: Tanjug/AP | Vučiću zlatna medalja za zasluge grada Atine
Srna

ATINA - Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas je uručena Zlatna medalja za zasluge grada Atine.

Atinski gradonačelnik Kostas Bakojani istakao je da je Zlatna medalja koju je dodijelio predsjedniku Srbije, priznanje za doprinos velikom prijateljstvu koji povezuje srpski i grčki narod, kao i znak poštovanja prema njegovoj ličnosti.

Vučić je poručio da je odlikovanje velika čast za Srbiju i njega lično, ali i ogromna obaveza i podstrek za rad na daljem unapređenju dobrih, ali prije svega, bratskih odnosa dvije zemlje i dva naroda, javio je RTS.

Prethodno, predsjednik Srbije položio je vijenac na Spomenik neznanom junaku u glavnom gradu Grčke.

Vučić će se sutra, drugog dana posjete, sastati sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom.

Vučić i Micotakis će kopredsjedavati trećoj sjednici Visokog savjeta za saradnju Srbije i Grčke, a zatim će potpisati Zajedničku deklaraciju o uspostavljanju strateškog partnerstva dvije zemlje, te Program saradnje između dvije vlade u oblasti obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja za period od 2020. do 2022. godine.

Tokom boravka u Atini planiran je i susret Vučića sa predsjednikom Koalicije radikalne ljevice Aleksisom Ciprasom, kao i sa arhiepiskopom atinskim i sve Grčke Jeronimom Drugim.

U delegaciji koju predvodi Vučić su i ministar spoljnih poslova – Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar energetike Aleksandar Antić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar prosvete Mladen Šarčević i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije