Ex -Yu

Vučiću zlatna medalja za zasluge grada Atine

Vučiću zlatna medalja za zasluge grada Atine
Foto: Tanjug/AP | Vučiću zlatna medalja za zasluge grada Atine

ATINA - Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas je uručena Zlatna medalja za zasluge grada Atine.

Atinski gradonačelnik Kostas Bakojani istakao je da je Zlatna medalja koju je dodijelio predsjedniku Srbije, priznanje za doprinos velikom prijateljstvu koji povezuje srpski i grčki narod, kao i znak poštovanja prema njegovoj ličnosti.

Vučić je poručio da je odlikovanje velika čast za Srbiju i njega lično, ali i ogromna obaveza i podstrek za rad na daljem unapređenju dobrih, ali prije svega, bratskih odnosa dvije zemlje i dva naroda, javio je RTS.

Prethodno, predsjednik Srbije položio je vijenac na Spomenik neznanom junaku u glavnom gradu Grčke.

Vučić će se sutra, drugog dana posjete, sastati sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom.

Vučić i Micotakis će kopredsjedavati trećoj sjednici Visokog savjeta za saradnju Srbije i Grčke, a zatim će potpisati Zajedničku deklaraciju o uspostavljanju strateškog partnerstva dvije zemlje, te Program saradnje između dvije vlade u oblasti obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja za period od 2020. do 2022. godine.

Tokom boravka u Atini planiran je i susret Vučića sa predsjednikom Koalicije radikalne ljevice Aleksisom Ciprasom, kao i sa arhiepiskopom atinskim i sve Grčke Jeronimom Drugim.

U delegaciji koju predvodi Vučić su i ministar spoljnih poslova – Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar energetike Aleksandar Antić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar prosvete Mladen Šarčević i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije