Ex -Yu

Vulin: Ako Bečić misli da je tzv. Kosovo država neka kaže

Vulin: Ako Bečić misli da je tzv. Kosovo država neka kaže
Foto: Tanjug/Arhiva | Vulin: Ako Bečić misli da je tzv. Kosovo država neka kaže

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksndar Vulin izjavio je, povodom najnovijeg zahtJeva predsJednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića da Srbija izruči Svetozarara Marovića, da to da li će Marović biti izručen Crnoj Gori zavisi od ishoda postupka pred nadležnim sudovima u Srbiji, a ne od policije.

"Ako gospodin Bečić misli da je takozvano Kosovo država, neka to otvoreno kaže i objasni Srbima u Crnoj Gori, a ne da se sakriva iza priče o stavu međunarodne zajednice. I Rusija i Kina su međunarodna zajednica, pa Bečić ne kaže da će uvažiti njihov stav da takozvano Kosovo nije država", istakao je Vulin, a saopštio MUP.

Vulin je ukazao da Srbi na Kosovu i Metohiji moraju da prežive i ne smIju da dopuste da se o njima odlučuje bez njih, dodajući da bi Bečić to znao da je bar jednom obišao Srbe na prostoru KiM, umjesto što pravda priznanje tzv. Kosova.

"Sa pokojnim mitropolitom Amfilohijem sam se i slagao i nisam, ali obojica smo mislili da je Srbija majka svih Srba i da im duguje zaštitu, da takozvano Kosovo nije država i da u Srebrenici nije bilo genocida. To smo poslednji put jedan drugom ponovili u manastiru Morača na pomenu ubijenom Pavlu Bulatoviću", naveo je Vulin.

On je ocijenio da Bečić ne razumije da politika nije razgovor, kako je naveo, o modi s Boškom Jakovljevićem, već javna djelatnost, u kojoj se svađate i mirite, ali se okupljate oko ideja i principa.

Predsjednik Skupštine Crne Gore i Demokrata Aleksa Bečić ponovo je sinoć iznio niz optužbi na račun zvaničnog Begrada za stanje u toj državi nakon usvajanja nove rezolucije o Srebrenici i opoziva ministra pravde Vladimira Leposavića. Bečić je, takođe, pozvao vlasti u Srbiji da izruče, kako je rekao, osuđenog šefa budvanske kriminalne grupe Svetozarara Marovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije