Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vulin Bošnjacima iz Raške oblasti: Verujte državi, a ne Ugljaninu

Vulin Bošnjacima iz Raške oblasti: Verujte državi, a ne Ugljaninu
Foto: Tanjug | Vulin Bošnjacima iz Raške oblasti: Verujte državi, a ne Ugljaninu
Tanjug

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin pozvao je danas Bošnjake da i dalje imaju apsolutno povjerenje u svoju državu i u svog predsjednika Aleksandra Vučića i da "nikako ne dozvole da još jednom budu žeton kojim će (lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i bivši ministar Sulejman) Ugljanin da trguje za neko svoje mjesto u vlasti".

U saopštenju za javnost, Vulin je podsjetio da je Ugljanin ranije, dok je bio u Vladi Srbije, govorio da neće biti manjinskog problema dok je on ministar, ali da će ga biti kada on ne bude član Vlade.

"Aleksandar Vučić je u jeku pandemije virusa korona došao u Novi Pazar, obišao građane i odneo respiratore, Vojska Srbije je u bolnici za dva dana razvela gasove, dezinfikovala grad, obezbeđivala zdravstvene ustanove, starački dom, podigla privremenu Kovid bolnicu, predsednik Vučić je poslao šlepere medicinske opreme svim građanima Novog Pazara", naglasio je Vulin.

Kako prenosi Ministarstvo odbrane, on je istakao da je "na sve to Ugljanin poslao ljude da divljaju, izgovaraju neistine i vređaju svoju državu i ljekare", tokom današnje posjete Novom Pazaru premijerke Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

"Da mu ponudimo mesto u Vladi, odmah bi prestao sa napadima i oprao ruke od onih koje je slao da vređaju Srbiju. Bošnjaci dobro znaju da to Ugljaninu ne bi bilo prvi put", zaključio je ministar Vulin i poručio da će "Srbija pobijediti korona virus, ali Ugljanin svoju pohlepu i ludilo neće".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije