Ex -Yu

Vulin Crnogorcima: Nećemo ćutati dok otimate svetinje Srba

Vulin Crnogorcima: Nećemo ćutati dok otimate svetinje Srba
Foto: Ilustracija | Vulin Crnogorcima: Nećemo ćutati dok otimate svetinje Srba

BEOGRAD - Vladi Crne Gore niko ne brani da izmislii svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju Srbije, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin i poručio da zvanična Podgorica ne očekuje da će Srbija da ćuti dok joj budu otimane svetinje Srba.

U regovanju na napad crnogorske vlade na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji ih je pozvao da ne usvajaju prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, Vulin ističe da Vlada Crne Gore, ćuti o "velikoj Albaniji" i ne smije ni da progovori kada joj albanski premijer Edi Rama otvara i zatvara granice.

Ali se, zato, ističe, rado miješa u unutrašnja pitanja Srbije i zastupa nezavisnost Kosova sa više žara i od Albanije.

"Vučić ih je zamolio da ne otimaju imovinu Srpske pravoslavne crkve i da Srbima u Crnoj Gori ne otmu i veru kada su već oteli sve ostalo. Kao odgovor na molbu državnika zabrinutog za Srbe i njihovu crkvu usledio je napad na Vučića", naveo je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Mirovna politika Aleksandra Vučića u Crnoj Gori nema ni saveznika ni sagovornika, istakao je Vulin i dodao da Srbi u Crnoj Gori nemaju više pravo ni na svoje svetinje.

"Niko Vladi Crne Gore ne brani da izmisli svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju od strane Srbije, ali nemojte očekivati da Srbija ćuti dok otimate svetinje Srba", poručio je ministar Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije