Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vulin: I dalje verujem da Milošević neće ići u Knin

Vulin: I dalje verujem da Milošević neće ići u Knin
Foto: Tanjug | Vulin: I dalje verujem da Milošević neće ići u Knin
Tanjug

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da i dalje vjeruje da potpredsjednik hrvatske vlade Boris Milošević iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) neće ići u Klin na proslavu 25-godišnjice "Oluje".

Vulin je za TV Pink naveo da će poštovati molbu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ne komentariše i ne ocjenjuje najavu odlaska Miloševića u Knin dok se to ne desi.

"I dalje verujem da će Milošević razumeti gde ga vode i zašto ga vode, da će voditi računa ne samo o srpskom narodu u Hrvatskoj, već o srpskom narodu u celini", naveo je Vulin.

Ističe da Milošević treba da razmisli o tome kakva se poruka šalje Srbima na KiM, da će posle ovog i njima tražiti da idu na grobove OVK i da pozdravljaju sve ono što se desilo.

"Pitam hrvatsku vladu zašto ne poboljšate položaj Srba, zašto uslovljavate poboljšanje položaja Srba priznanjem da je 'Oluja' bezgrešna i da je dobro što su proterali 250.000 Srba i ubili 2.000", naveo je Vilin.

Hrvatsku vladu je upitao i zašto tjera srpski narod da prihvati da je "ustaško divljanje" dobrobit za njih i kako će se pomiriti dva naroda ako Srbi prihvate da su svi zločini nad njima civilizacijski napredak, a da Hrvati nisu činili nijedan zločin.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije