Ex -Yu

Vulin: Iz Kolinde progovorili strah i kompleks

Vulin: Iz Kolinde progovorili strah i kompleks
Foto: Tanjug | Vulin: Iz Kolinde progovorili strah i kompleks

BEOGRAD - Hrvatska politika prema Srbima i Srbiji je mješavina prljave savjesti i kompleksa, ocijenio je večeras ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin komentarišući intervju hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

"Zato Kolinda Grabar Kitarović Paveliću zamera što je predao Dalmaciju Italiji, ali mu ne zamera što je poklao 20.000 srpske dece. Kao Pavelićev poštovalac Kolinda Grabar Kitarović govori o velikosrpskoj agresiji ne objašnjavajući kako to da su proterali ili pobili 250.000 državljana Hrvatske srpske nacionalnosti", izjavio je Vulin.

On je istakao da se Kolinda Grabar Kitarović izvinjava kada vidi srpsku čokoladicu, ali se ne izvinjava za pobijenu srpsku djecu.

"Kolinda Grabar Kitarović od Vučića nije dobila ono što je želela, poslušnog i uplašenog Srbina. Istina koju je Vučić izgovorio učinila je da iz nje progovore i strah i kompleks. Ona nije ozbiljan političar i sa njom i ne treba ozbiljno razgovarati. Bolje joj stoji kada peva pijana nego kada prepričava razgovore", rekao je Vulin, saopštilo je resorno ministarstvo.

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u intervjuu za HRT, povodom nedavnih napada na Srbe u Đevrskama i Uzdolju kod Knina, da osuđuje i da će uvijek osuđivati nasilje, ali i "da se ne može svaki incident koji se dogodi između hrvatskih građana raznih nacionalnosti kvalifikovati, a priori kao etnički incident, odnosno etnički motivisano nasilje".

Vezana vijest:

Kitarović: Osuđujem nasilje, ali nije sve etnički motivisano

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije