Ex -Yu

Vulin: Izetbegović je čovjek opasnih namjera

Vulin: Izetbegović je čovjek opasnih namjera
Foto: N.N. | Vulin: Izjava Izetbegovića opasna

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović zna da za priznanje Kosova nikada neće dobiti podršku Srba i da do njega neće doći, te da Izetbegović svojom izjavom prijeti da ozbiljno destabilizuje BiH, ali i čitav region.

Vulin je rekao da je suština Dejtonskog sporazuma, čiji je kako kaže, Srbija čuvar, da BiH postoji kao zajednica tri naroda i dva entiteta koji odluke donose konsenzusom.

"Izetbegović zna da za priznanje Kosova i metohije nikada neće dobiti podršku Srba i da do njega neće doći. Upravo zato je njegova izjava još opasnija jer ona govori da je Izetbegović spreman da povlači poteze koji ne mogu da imaju rezultat i nikakvu korist za građane BiH, ali mogu da izazovu ozbiljne političke sukobe pa i blokadu funkcionisanja BiH", rekao je Vulin u pisanoj izjavi medijima.

Ministar odbrane je rekao da je Izetbegović čovjek opasnih namjera koje bi, kako kaže, morale da zabrinu i međunarodnu zajednicu bar koliko brinu i susjede BiH.

"Politika mira i stabilnosti koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić nema u Izetbegoviću iskrenog partnera i vreme je da to međunarodna zajednica prizna", zaključio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije