Ex -Yu

Vulin: Molim evropske poslanike da nastave da nas vređaju i ucenjuju

Vulin: Molim evropske poslanike da nastave da nas vređaju i ucenjuju
Foto: Tanjug/Arhiva | Vulin: Molim evropske poslanike da nastave da nas vređaju i ucenjuju

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pozvao je danas Evropski parlament da nastavi s politikom ucjenjivanja i pritisaka prema Srbiji i da što prije usvoje rezoluciju kojom od Srbije zahtijeva da uvede sankcije Rusiji, jer kako je naveo, nema boljeg načina da Srbija shvati da joj nije mjesto u Evropskoj uniji.

"Pozivam poslanike Evropskog parlamenta da nastave s politikom ucenjivanja i pritisaka prema Srbiji i da što pre usvoje rezoluciju kojom od Srbije zahtevaju da uvede sankcije Ruskoj Federaciji. Nema boljeg načina da Srbija shvati da joj nije mesto u Evropskoj uniji od politike poslanika Evropskog parlamenta i zato molim evroposlanike da se ni slučajno ne promene i da nastave da nas vređaju i ucenjuju, da nastave da pokazuju koliko ne poznaju Srbe i koliko im i nije važno da ih upoznaju.

Samo neka nastave s pretnjama i ucenama i verujem da će i predsednik Vučić preispitati odluku o nastavku puta ka Evropskoj uniji. Predsednika svih Srba Aleksandra Vučića samo vaše ucene i pretnje mogu uveriti da treba da napusti politiku približavanja Evropskoj uniji. Zato poslanici Evropskog parlamenta, nemojte da se stidite što vas u vašim zemljama ne pitaju i ne slušaju, samo nastavite s napadima na Srbiju i pomozite Srbiji i predsedniku svih Srba da što pre napuste put ka članstvu u Evropsku uniju", poručio je Vulin, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Pošto je vojno neutralna, Srbija treba da bude i politički neutralna. Da bi se to i desilo, samo neka evroposlanici nastave s ucenama", izjavio je Vulin komentarišući najavu evroposlanika da će Evropski parlament rezolucijom tražiti od Srbije da uvede sankcije Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije