Ex -Yu

Vulin: Narko-klanovima otet regrutni centar

Vulin: Narko-klanovima otet regrutni centar
Foto: Tanjug/Sava Radovanović | Vulin: Narko-klanovima otet regrutni centar
Tanjug

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić meta narko-klanova, jer razbijanjem klana Belivuk-Miljković oni nisu samo izgubili novac, već im je prvenstveno oteta regrutna baza.

"Uvodeći ovu akciju i insistirajući da se ona bezrezervno sprovede, predsednik Vučić im je oteo regrutnu bazu. Oni su ovde regrutovali našu decu da vrše različita krivična dela", rekao je Vulin na sjednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, na kojem je predstavio rezultate rada MUP.

On je dodao da je ova banda ubijala ne samo u Srbiji, već i u drugim zemljama, i to ne samo balkanskim, saopštio je MUP.

Kako je rekao, otimanje regrutne baze je najsnažniji udarac koji je zadat kavačkom i škaljarskom klanu koji regrutovanu djecu koriste kao potrošnu robu, jer je dobar dio njih ubijen od strane ovih klanova.

Ministar Vulin je istakao da je dokazan veliki broj krivičnih djela ubistava koje su počinili i naglasio da će biti razočaran i iznenađen ukoliko svi pripadnici ovog klana ne dobiju doživotnu robiju.

Ministar je precizirao da je policija tokom ove godine otkrila 21 organizovanu kriminalnu grupu i uhapsila oko 150 osumnjičenih da su njihovi članovi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije