Ex -Yu

Vulin: Ne zanimaju me sukobi bošnjačko-hrvatskih političara

Vulin: Ne zanimaju me sukobi bošnjačko-hrvatskih političara
Foto: Tanjug/Arhiva | Vulin: Ne zanimaju me sukobi bošnjačko-hrvatskih političara
Srna

BEOGRAD - Predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da ne zna kako je postao predmet rasprave hrvatskog člana predsjedništva BiH Željka Komšića i ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana, ali da zna da ga sukobi između "bošnjačko-hrvatskih političara ni malo ne zanimaju".

"Hrvatska mi je pre više godina zabranila ulazak nakon što sam želeo da dođem na jasenovačko stratiše, izgleda ih je povredilo ne to što sam hteo da dođem u Jasenovac, već zato što sam hteo iz Jasenovca da se vratim", ocjenjuje Vulin.

On ukazuje da oni koji ulice u Hrvatskoj nazivaju po ustaškom ideologu Mili Budaku i Alojziju Stepincu ne vole kada Srbi misle i govore, kao ni da ih se podsjeća na "vikara ustaške vojske Alojzija Stepinca, kao i na nekažnjene zločine u 'Oluji'".

"Nisam tražio da budem deo rasprave Komšić - Radman Grlić, ali kada me već uplićete u vaše bošnjačko-hrvatske sukobe da vam i odgovorim...", objasnio je Vulin, odgovarajući Željku Komšiću koji je hrvatskog ministra Grlić Radmana nazvao "hrvatskim Vulinom".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije