Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vulin: Niko da ne pomisli da će srpskom narodu moći da piše istoriju

Vulin: Niko da ne pomisli da će srpskom narodu moći da piše istoriju
Foto: Tanjug arhiva | Vulin: Niko da ne pomisli da će srpskom narodu moći da piše istoriju
Srna

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da niko ne treba ni da pomisli da će srpskom narodu moći da piše istoriju i da će Srbi pristajati da im tuđa laž postane istina, a da im stvarnost postane zlo koje drugi prepoznaju u sebi.

"Kada od nas veliki i moćni traže da priznajemo genocide koje nismo počinili, da pišemo istoriju kako oni misle da treba da je pišemo ili traže da čestito i časno ime svog naroda bacimo na teren dnevne politike, da se zaboravimo i samoponištimo, onda znamo koliko je vredno i veliko što smo izabrali da sami odlučujemo o sebi, da svoju istoriju pišemo sami i da o njoj govorimo onako kako je bilo", rekao je Vulin kod Spomenika Neznanom junaku na Avali.

Iz Ministarstva odbrane Srbije saopšteno je da je Vulin u obraćanju oficirima, koji su završili Komandno-štabno usavršavanje Škole nacionalne odbrane, podsjetio da je Srbija obilježila 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata i 20 godina od završetka NATO agresije, i naučila mnogo iz istorije

"Naučili smo u ratovima koje nismo tražili i nismo vodili svojom voljom, koje nismo izazvali - da smo ih dobijali i u njima pobeđivali zato što su narod i vojska bili jedno i zato što su vrednosti za koje smo se borili bile vrednosti svakog čoveka, koje svako može da prihvati i da razume", rekao je Vulin.

On je poručio da su Srbi naučili posebno nakon građanskih ratova na prostoru bivše Jugoslavije, da tamo gdje nema srpske vojske, ni srpske države, za Srbe nema ni pravde, ni saosjećanja, ni pažnje.

"Naučili smo i da samo snažna srpska država i snažna vojska, koja je u stanju da odgovori na svaki izazov, jesu dovoljan garant da ćemo trajati i živeti tamo gde smo se rodili. Ne tamo gde nas je neko doveo, poslao, ni tamo gde bi neko mogao o nama da govori kao o agresoru, već tamo gde smo se rodili. Bez obzira da li se tamo protežu granice države Srbije, srpski narod ima pravo da očekuje pažnju i zaštitu svoje države i svoje vojske", naglasio je Vulin.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije