Ex -Yu

Vulin: Obučena vojska je garant i podrška mirovnoj politici

Vulin: Obučena vojska je garant i podrška mirovnoj politici
Foto: Tanjug | Vulin: Obučena vojska je garant i podrška mirovnoj politici

PASULJANSKE LIVADE - Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas kadete i kadetkinje treće i četvrte godine Vojne akademije rodova pešadije, artiljerije i oklopnih jedinica i slušaoce za rezervne oficire roda pješadije generacija "Mart 2019", koji u sklopu višednevnog logorovanja realizuju obuku u vojnom kompleksu "Pasuljanske livade".

"Mirovna politika koju vodi predsednik Aleksandar Vučić mora biti podržana snažnom i moćnom vojskom. Obučena, snažna, spremna vojska da uvek reaguje i da uvek zaštiti Srbe gde god oni žive, najbolji je garant i najbolja podrška mirovnoj politici", rekao je ministar Vulin.

On je naglasio da Vojska Srbije posebnu pažnju poklanja obuci svog starešinskog kadra.

"Naši budući oficiri za nekoliko meseci preuzeće u svoje ruke odgovornost za sudbinu, za živote vojnika koji će im biti povereni, ali i za slobodu i bezbednost čitave naše zemlje", izjavio je ministar odbrane.

Komandant kadetske brigade pukovnik Ivan Orbović objasnio je da obuka kadeta završnih godina Vojne akademije predstavlja poseban oblik nastave koja ima za cilj njihovo osposobljavanje za početne dužnosti komandira voda u jedinicama Vojske Srbije.

Danas, na Pasuljanskim livadama izvedena su odjeljenska gađanja iz naoružanja roda oklopnih jedinica i pešadije.

Ovom prilikom smo kadete osposobljavali za te početne dužnosti i za dužnosti za koje će oni sutra osposobljavati svoje potčinjene, u sastavu svojih jedinica. Da bi to uspješno radili, prvo oni moraju da prođu sve te sadržaje, a zatim da uspješno izvode obuku, kazao je pukovnik Orbović.

Prema njegovim riječima, u ovom prvom dijelu borave na Pasuljanskim livadama već desetak dana, nakon čega slijedi kratka pauza, a zatim će još dvije sedmice provesti na ovom istom mjestu gde će realizovati i taktičke jvežbe sa bojnim gađanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije