Ex -Yu

Vulin: Pozvali u Hrvatsku teroriste da glume vojsku

Vulin: Pozvali u Hrvatsku teroriste da glume vojsku
Foto: Arhivska fotografija | Vulin: Pozvali u Hrvatsku teroriste da glume vojsku

BEOGRAD - Ministar opdbrane Aleksandar Vulin ocjenom da se obnavlja hrvatsko-albansko bratstvo po oružju komentarisao je međunarodnu vojnu vježbu koja se ovih dana održava u Hrvatskoj, a gdje su s odbrambenim snagama više zemalja ravnopravno učestvovali i predstavnici kosovskih bezbjednosnih snaga, koje je Vulin nazvao teroristima.

"Dovesti nepriznatu paravojsku sa Kosova na vežbe koje organizuje Hrvatska, Slovenija uz koorganizaciju evropske komande Oružanih snaga SAD govori da se obnavlja hrvatsko-albansko bratstvo po oružju, kako Albance naziva predsednica Hrvatske i da za to imaju podršku i Slovenije", kazao je ministar.

Kako je naveo, "to nije prvi put da se u Hrvatskoj Šiptari obučavaju ali jeste prvi put da ih zovu vojskom".

"Za šta obučavaju Šiptare? Za odbranu od napada Albanije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije ili za sukob sa Srbima? Prevesti hrvatskim brodovima teroriste da glume vojsku protiv koje su i mnoge članice NATO pakta, govori da su loše namere prema Srbiji preče i od mišljenja Nato saveznika", izjavio je ministar odbrane. Ministarstvo će, dodao je, zatražiti od organizatora vežbe vojno-diplomatskim kanalima objašnjenje zašto se nepriznata paravojska poziva na vojne vežbe i tako krši međunarodno pravo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije