Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vulin: SDA da povuče fatvu izrečnu Handkeu i izvini se Kusturici

Vulin: SDA da povuče fatvu izrečnu Handkeu i izvini se Kusturici
Foto: Arhiva | Vulin: SDA da povuče fatvu izrečnu Handkeu i izvini se Kusturici
Tanjug

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je u odgovoru na izjavu odbornika SDA kantonalnog parlamenta da "Sarajevo nije nikakva Džamahirija", poručio da, ako ih je njegovo poređenje tog grada sa Džamahirijom uvrijedilo, treba da povuku fatvu izrečenu nobelovcu Peteru Handkeu i upute izvinjenje proslavljenom reditelju Emiru Kusturici.

"Ako su odbornici SDA u Sarajevu uvređeni što sam Sarajevo uporedio sa Džamahirijom treba samo da zakažu novu sednicu i povuku fatvu izrečenu Handkeu", poručio je ministar Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

"Mogli bi da me demantuju i tako što će rođenom Sarajliji, koji je njihov grad proslavio u svetu, Emiru Kusturici, uputiti izvinjenje zbog provincijalne zavisti i uvreda koje su mu izrekli", dodao je Vulin.

On je poručio i da mogu dbornici SDA da ga demantuju da ne prave Islamsku državu i dokažu da su multikulturan grad i tako što će reći da im nedostaju desetine hiljada protjeranih Srba koji su nekada činili Sarajevo gradom različitih kultura, ili bar tako što će priznati i zločine činjene nad Srbima tokom građanskog rata.

"Ne mislim da su građani Sarajeva ti koji izriču fatve, ne mislim da su građani Sarajeva ti koji pljuju po najpoštovanijem sarajevskom umetniku Emiru Kusturici, ne mislim da građani Sarajeva patriotizam mere mržnjom prema Srbima, ali odbornici SDA to čine i to jesu", naveo je Vulin.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije