Ex -Yu

Vulin: Srbi nisu došli u Hrvatsku, oni su u njoj rođeni

Vulin: Srbi nisu došli u Hrvatsku, oni su u njoj rođeni
Foto: N.N. | Vulin: Srbi nisu došli u Hrvatsku, oni su u njoj rođeni

BEOGRAD - Srbi koje je Hrvatska protjerala i pobila nisu došli ni u čemu pa ni u tenku jer su vjekovima živjeli u Hrvatskoj, poručio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući izjavu izjavu bivšeg generala hrvatske vojske Željka Glasnovića "da je Beograd devedesetih pokušao okupaciju Hrvatske" i srpkom ministru poručio "krenuli ste tenkom, vratili se kući limenkom".

"Ustaše ni u Drugom svjetskom ratu ni u građanskom ratu devedesetih nisu priznavale da u Hrvatskoj žive Srbi, zato su trabunjale o srpskoj agresiji dok su klale djecu u Jasenovcu ili ubijale djecu u izbjegličkim kolonama za vrijeme Oluje", rekao je Vulin.

Vulin kaže da ne zna šta je Glasnovića isprovociralo da se javi kada je rekao da Srbija neće napasti Hrvatsku i da ne želimo ni jedan pedalj hrvatske zemlje.

"Ali znam da Srbi koje je Hrvatska proterala i pobila nisu došli ni u čemu pa ni u tenku jer su vekovima živeli u Hrvatskoj. Istina mnogi su otišli iz Hrvatske u limenim kovčezima a najveći broj takvih su bili žene i deca, omiljene ustaške žrtve. Najgore ustaše su bivši Srbi, biće da Željko ponešto zna o tome", kaže Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije