Ex -Yu

Vulin: Srbija neće uvoditi sankcije Dodiku i Srpskoj

Vulin: Srbija neće uvoditi sankcije Dodiku i Srpskoj
Foto: Tanjug/Arhiva | Vulin: Srbija neće uvoditi sankcije Dodiku i Srpskoj
Srna

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je rekao Srni da Srbija neće uvoditi sankcije srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, te istakao da svako ko brani legitimne srpske nacionalne interese prije ili kasnije dođe pod udar određenih sankcija velikih sila.

"Što se tiče napada na srpskog člana Predsedništva BiH, oni će se intenzivirati. Ja tu uopšte nemam sumnju, uostalom kao i kada je u pitanju (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić. Svako ko brani legitimne srpske nacionalne interese prije ili kasnije dođe pod udar određenih sankcija velikih sila", rekao je Vulin.

On je naveo da ni Srbija, ni Republika Srpska, ni Vučić, ni Dodik nisu donijeli "Inckov zakon" koji je napravio potpunu destabilizaciju političkog života u BiH.

"O tome treba da razmišljaju oni koji su mu rekli da to uradi i oni koju mogu da isprave posledice njihovog zakona. To nije pitanje za Srbiju, ali ni za Republiku Srpsku", istakao je Vulin.

On je ponovio da Srbija neće uvoditi sankcije ni Dodiku, niti Republici Srpskoj.

"Blokada na Drini više nikada neće biti i nijedan Srbin nikada neće biti pod udarom sankcija koje dolaze iz Beograda. Mi našu Republiku Srpsku volimo, BiH poštujemo", naglasio je Vulin.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije