Ex -Yu

Vulin: Šta Hrvatska tačno slavi u Kninu očišćenom od Srba?

Vulin: Šta Hrvatska tačno slavi u Kninu očišćenom od Srba?
Foto: Tanjug | Vulin: Šta Hrvatska tačno slavi u Kninu očišćenom od Srba?

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin smatra da član SDSS-a Boris Milošević nije "dovučen u Knin" na hrvatsku proslavu "Oluje" da bi Srbima bilo bolje, već da bi hrvatski političari mogli da ga koriste kao argument za napade na Srbiju i dokaz da su Srbi razjedinjeni.

Povodom izjave hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlića Radmana da je netačna tvrdnja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je "Oluja" bila najveće etničko čišćenje u Evropi poslije Drugog svjetskog rata, Vulin je upitao šta Hrvatska tačno slavi u Kninu očišćenom od Srba, ako "Oluja" nije bila etničko čišćenje.

Vulin je i povodom ocjene Radmana kako se Vučić miješa u unutrašnja politička pitanja Hrvatske, ukazao da "nije dovoljno naći Srbina koji učestvuje u proslavi protjerivanja" vlastitog naroda da bi "Oluja" postala legitimna, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

- Nije dovoljno spustiti cvet na jedno od mesta ubijanja Srba, a reći da je proterivanje 250.000 i ubijanje 2.000 Srba u `Oluji` čin milosrđa. Nije dovoljno pričati o kaznama za zločine, a od Gotovine praviti heroja, nije dovoljno napasti Vučića da bi laž postala istina - zaključio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije