Ex -Yu

Vulin: Šta ako milion Srba potpiše peticiju da nije bilo genocida?

Vulin: Šta ako milion Srba potpiše peticiju da nije bilo genocida?
Foto: Tanjug/Arhiva | Vulin: Šta ako milion Srba potpiše peticiju da nije bilo genocida?

Povodom današnje odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne dopunu zakona kojom se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida", ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kaže da je u pitanju "Inckova osveta".

Vulin je, u pisanoj izjavi, istakao da se istina se ne može nametnuti zakonom i da je odlazeći visoki predstavnik Valentin Incko riješio da Srbe ućutka i zabrani im da govore istinu o građanskom ratu u BiH.

"Na samom kraju mandata Incko je rešio da se osveti svim narodima u BiH i da zemlju koju nije zavoleo niti je bilo čime dobrim zadužio uznemiri i podstakne rasprave i podele. Šta će se desiti ako milion Srba iz Republike Srpske potpiše peticiju u kojoj svedoči da genocida nije bilo, hoće li svi ići u zatvor i kako će se zvati zatvor u kome će za istinu stradati milion Srba, da li će se taj zatvor zvati BiH? I da li se zabrana svedočenja istine odnosi samo na Srbe u BiH, da li će na Interpolovoj poternici završiti i Srbi iz Srbije i svi drugi slobodnomisleći ljudi koji ne priznaju ono čega nije bilo?", istakao je Vulin i dodao:

"I da li će ovaj zakon poslužiti za konačni obračun sa Aleksandrom Vučićem i svima nama koji ne damo da Srbi postanu narod genocida? I šta će reći Incko i oni koji ga podržavaju ako Srbija donese zakon o zabrani priznanja Kosova i Metohije kao nezavisne države i na poternicu stavi sve koji o AP KiM govore kao o državi Kosovo? Ako ima razuma, Inckova osveta narodima u BiH će biti ili sprečena ili ignorisana".

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nametnuo je danas zakon kojim se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida", a najviša kazna je do pet godina zatvora, nakon čega je Tužilaštvo BiH najavilo dokumentovanje janih izjava o negiranju genocida.

(Danas.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije