Ex -Yu

Vulin: Stolić pao na poligrafu, počinio akt veleizdaje

Vulin: Stolić pao na poligrafu, počinio akt veleizdaje
Foto: NN Arhiva | Vulin: Stolić pao na poligrafu, počinio akt veleizdaje

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je pripadnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Božidar Stolić pao na svim pitanjima poligrafskog ispitivanja i poručio da je on počinio akt izdaje, a da će svi oni koji to učine proći isto kao i njihovi nalogodavci.

Stoliću (1986), koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, tako što je odavao informacije pripadnicima organizovane kriminalne grupe, sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana, saopštio je MUP.

"Svi mi koji smo se borili i koji se borimo protiv svih organizovanih kriminalnih grupa u našoj zemlji, što se tiče kapetana policije, zaposlenog u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, Božidara Stolića mogli smo da budemo likvidirani, uništeni, i mi i naše porodice", istakao je Vulin.

Kako je naglasio, zahvaljujući njemu Radoje Zvicer, Veljko Belivuk i Marko Miljković dobijali su informacije, dok je Zvicera nastavio da obavještava i nakon što je ova zloglasna, zločinačka organizacija Belivuk, Miljković konacno i definitivno pala.

"Za novac je odavao informacije o svojim prijateljima, o ljudima sa kojima je radio, sa kojima se borio ili su barem oni verovali da im je saborac. Od kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio rat protiv kriminala, nismo imali teži trenutak, a najteže je kada vidite da vas je covek sa kojim ste delili hleb izdao i prodao za nešto novca", naveo je Vulin.

On je precizirao da je Stolić pao na svim pitanjima na poligrafu - da je radio za novac, da je znao kome prosljeđuje poruke i da je znao o kome prosljeđuje poruke.

"Naša borba se neće završiti, svako ko je bio na bilo koji nacin povezan sa ovim zlikovcima, svako ko ne razume da se može biti samo policajac, a nikako kriminalac, svakog takvog ćemo pronaći i otkriti, i svako od njih će biti kažnjen baš onako kao i oni kojima je prodavao informacije o životima, glavama, porodicama svojih saboraca", poručio je Vulin.

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninosalav Cmolić istakao je da Stolić akt nije samo krivično dčelo, već i čin izdaje.

"Izdao je kolege i prijatelje sa kojima radi, svoju porodicu. To nas nije omelo, niti će nas omesti u borbi protiv organizovanog kriminala. Nastavićemo još jace i istrajnije", naglasio je Cmolić, i istakao da u toj borbi policija ima punu podršku ministra Vulina.

Cmolić se zahvalio pripadnicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminala na istrajnosti i poručio da će svi oni koji počine krivična djela kao Stolic završiti tamo gdje i njihovi nalogodavci.

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić naglasio je da su 99 odsto pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova pošteni i čestiti policajci i da je ono što je uradio Stolić sramota koju MUP nikada više neće dozvoliti.

"Svi oni koji su saradnici bilo kakvih kriminalaca, organizovanih kriminalnih grupa, biće sankcionisani", istakao je Milić i dodao da je Srbija zemlja koja zna šta je demokratija, ali i kako se postupa sa izdajnicima, kojima među policajcima nikada neće biti mčesta.

Milić je zahvalio svim policijskim službenicima koji su se posvetili borbi protiv kriminala, a kriminalcima poručio da će njihovi saradnici i doušnici proći isto kao oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije