Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vulin: Vučić glavna tema izbora u Hrvatskoj

Vulin: Vučić glavna tema izbora u Hrvatskoj
Foto: Tanjug | Vulin: Vučić glavna tema izbora u Hrvatskoj
Tanjug

BEOGRAD - Predsjednik Pokreta socijalista i srpski ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić glavna tema izbora u Hrvatskoj, jer hrvatski političari, u svojoj mržnji, "nepogrešivo osejćaju ko su Srbi koji mogu da ojačaju Srbiju".

U izjavi za javnost, Vulin je ocijenio da bivši premijer i kandidat za predsjednika Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i aktuelna predsjednica i kandidatkinja za drugi mandat Kolinda Grabar Kitarović "toliko mrze Vučića da sve razlike ostave po strani i zajedno ga napadnu samo kada misle da mogu da povrede njega ili Srbiju".

On je dodao i da oni zato pate za, kako je rekao, "dobrim starim vremenima kada je Srbiju vodio (Boris) Tadić".

"Tada je Srbija ćutala o povratku ustaštva, dopuštala je da se gaze imovinska prava proteranih Srba, prihvatala krivicu za građanski rat u Hrvatskoj. Hrvatski politicari nepogresivo osecaju ko su Srbi koji mogu da ojačaju Srbiju, zato ih napadaju besomučno i histerično, baš kao što s radošću prepoznaju Srbe koji Srbiju umanjuju i ruše", rekao je Vulin.

"Vučić je glavna tema hrvatskih izbora, kandidati za predsednika Hrvatske govore šta su s njim pričali, šta misle o njemu, šta bi mu zabranili, a kada počnu da govore ono što su želeli da mu urade, a nisu smeli, obavezno udare šakom o sto. Takmiče se u Hrvatskoj ko više mrzi, ko više udara, ko je više udaren", zaključio je Vulin.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije