Ex -Yu

Vulin: Vučića napadaju jer je objedinio srpski narod

Vulin: Vučića napadaju jer je objedinio srpski narod
Foto: N.N. | Vulin: Vučića napadaju jer je objedinio srpski narod

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas da je ponosan na obilježavanje praznika srpskog jedinstva i zastave i ocijenio da predsjednika Srbije Aleksandra Vučića napadaju, jer je Srbe ujedinio, a Srbiju zato što nije na kolenima.

Odgovarajući na brojne napade i uvrede na račun Srbije i predsjednika Vučića, koji su dolazili od strane zvaničnika iz regiona povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, ministar Vulin je na TV Pink rekao da Vučića napadaju, jer je on taj koji je objedinio srpski narod.

"Kada god Srbija pokaže koliko se promenila, koliko je bolja, koliko je snažnija, koliko je okrenuta upravo Srbima i koliko je to jedna promenjena zemlja, vi imate salvu napada, i odmah imate napade na Aleksandra Vučića. Da budemo pošteni, nisu oni napali ni mene, ni vas, napali su Aleksandra Vučića, zato što je on taj koji je objedinio srpski narod", naveo je Vulin.

"Zato što, ovaj praznik koji smo juče obeležili mogao je da se obeležava i pre 15 i pre 20 godina, zar mi Srbi i pre 20 godina nismo imali zastavu i pojam slobode i potrebu da budemo objedinjeni i jedinstveni, pa se to nije radilo", reako je ministar, navodi se u saopštenju MUP-a.

"Šta je problem u tome da Srbi budu jedinstveni", upitao je ministar Vulin i dodao da nije primijetio da bilo kome u regionu smeta kada Albanci obilježavaju Dan zastave i ističu svoju zastavu gdje god da žive, ali da kada Srbi treba da istaknu svoju trobojku onda je to problem.

"Znate, vrlo je zanimljivo, postoji jedan dan, baš se zove Dan zastave, koji Albanci obeležavaju. Nisam čuo da su u Hrvatskoj imali nekih primedbi na to. Što tada, Albanci gde god da žive ističu svoje zastave? Nisam primetio da je neko u Crnoj Gori imao problem sa tim otkad se to radi usred Podgorice, u Tuzima", naveo je ministar.

"A, kada to urade Srbi, kada Srbi obeleže svoju zastavu i kažu hoćemo da budemo jedinstveni jer jedan smo narod, onda je to problem. I onda imate histerične napade na Aleksandra Vučića", poručio je on.

Ministar Vulin je istakao da je sinoć osjetio veliki ponos, prilikom obilježavanja Dana srpskog jedinstva i zastave zato što su svi Srbi bili ujedinjeni.

"Ceo narod, gde god da Srbi žive, juče su bili zajedno. Juče su se, bilo da žive na drugom kontinentu ili su u Beogradu, osećali kao deo jedne velike zajednice, jedne zajednice koja deli istoriju, koja deli zajedničku patnju, koja deli zajedničku nadu u budućnost", poručio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije