Ex -Yu

Vulin: Vučiću je bitinija pravda za decu od NATO ili EU

Vulin: Vučiću je bitinija pravda za decu od NATO ili EU
Foto: Tanjug/Arhiva | Vulin: Vučiću je bitinija pravda za decu od NATO ili EU
N.N.

​BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću više znači pravda za pobijenu djecu nego bilo koji NATO ili Evropska unija, reagujući na nove prijetnje hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, saopšteno je iz MUP-a.

"Da je Hrvatska država u kojoj ima bar prava, ako i nema pravde, niko ne bi pretio tužbama kao političkom odmazdom prema Aleksandru Vučiću. Predsednik Hrvatske ne procenjuje da li za neku tužbu ima osnova, već da li je 'pametno' da bude podignuta. Srbija ne procenjuje, Srbija ne pita da li je 'pametno', Srbija podiže optužnicu protiv hrvatskih pilota koji su planski, sa umišljajem, na teritoriji Bosne i Hercegovine, na Petrovačkoj cesti, granatirali kolonu nenaoružanih izbeglica i pritom ubili više srpskih civila, a među njima i decu. Srbija podiže optužnicu zato što pravda mora da stigne ubice srpske dece i zato što je to smisao ljudskog društva, vladavina prava i pravde", rekao je Vulin.

On je dodao da "za razliku od Milanovića, Aleksandar Vučić nikome ne preti, ali se i ni pred kim ne ponižava, predsedniku Srbije više znači pravda za pobijenu decu nego bilo koji NATO ili Evropska unija. Zato ga toliko i mrze, šta ustašama preostaje osim da mrze čoveka koga ne mogu ni uplašiti, ni uceniti. Ako će jedan od bezbrojnih uslova da se približimo Evropskoj uniji biti i hrvatski zahtev da Srbija oprosti ubicama naše dece, onda neka Evropska unija slobodno pronađe druge članove, nama među takvima nije mesto."

"Ako je jedini način da budemo slobodni i da se borimo za istinu da pored vojne izaberemo i političku neutralnost, onda neka tako i bude, a Evropska unija neka hrvatske komplekse leči bez Srbije", izjavio je Vulin reagujući na nove prijetnje Milanovića koje je uputio Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću kada je rekao da Srbija treba da pazi šta radi s obzirom da je Hrvatska članica EU kojoj Srbija teži.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije