Ex -Yu

Vulin: Zašto se utakmica prekida zbog skandiranja Mladiću, ali ne i klicanja Oriću?

Vulin: Zašto se utakmica prekida zbog skandiranja Mladiću, ali ne i klicanja Oriću?
Foto: Tanjug/Arhiva | Vulin: Zašto se utakmica prekida zbog skandiranja Mladiću, ali ne i klicanja Oriću?

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da smatra da glorifikovanje zločina u Srebrenici navijača "Partizana" jeste dovoljan razlog da se prekine fudbalski meč protiv "Novog Pazara", ali da mu nije jasno zašto se to isto ne dešava kada navijači domaćeg tima uzvikuju slične parole protiv Srbije i srpskog naroda.

"Zašto je skandiranje Ratku Mladiću dovoljan razlog za prekid fudbalske utakmice, a klicanje Naseru Oriću nije?", naveo je Vulin u saopštenju, povodom toga što je meč između Novog Pazara i Partizana, prekinut sinoć na više od pola časa, jer su navijači crno-bijelih skandirali Mladiću.

On je naveo da, prema njegovom dubokom uvjerenje, skandiranje navijača Partizana "Nož, žica, Srebrenica" jeste dovoljan razlog da se meč prekine, ali je upitao zašto i skandiranje "Žuta kuća" nije dovoljan razlog za prekid meča?

"Kada navijači Novog Pazara viču 'Vučiću, pederu', to nije razlog za prekid meča, baš kao što skandiranje 'Kosovo je pored Srbije' ili 'Alija, Alija mi smo tvoja armija', takođe, nije razlog za prekid utakamice", naveo je Vulin.

On je ocijenio da organizatori Super lige moraju da odrede jasna pravila koja važe za sve i koja ne dozvoljavaju donošenje odluka pod pritiskom i najavio da će pozvati na sastanak direktora takmičenja da se i to pitanje riješi.

"Pravila su ili ista za sve ili nisu pravila", naglasio je Vulin.

Meč između Novog Pazara i Partizana, koji je beogradski tim dobio sa 4:1, prekinut je sinoć na više od pola časa, zbog toga što su navijači Partizana skandirali Ratku Mladiću.

Utakmica je nastavljena tek nakon što je policija ispraznila taj dio tribina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije