Ex -Yu

Vulin reagovao na najavu hrvatskog ministra

Vulin reagovao na najavu hrvatskog ministra
Foto: Tanjug/Arhiva | Vulin reagovao na najavu hrvatskog ministra odbrane
Tanjug

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se o tome da li će neka zemlja poslati vojnike na Kosovo i koliko će tih vojnika biti u okviru Kfora odlučuje isključivo u skladu s Rezolucijom 1244.

Vulin je takvom izjavom reagovao na najavu hrvatskog ministra inostranih poslova Gordana Grlića Radmana da će "Hrvatska postaviti vojni kamp na Kosovu",

"Da li i koliko vojnika Hrvatska ili neka druga zemlja može da ima u okviru Kfora, odlučuje se u skladu s principima određenim Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, a ne dogovorom 'braće po oružju', odgovorio je Vulin na pitanje Kosovo onlajna da prokomentariše najavu šefa hrvatske diplomatije i njegovu izjavu da se Hrvatska protivi bilo kakvoj promjeni granica u istočnoj Evropi.

Vulin je dodao da ne sumnja "da bi Radman volio da može da rasporedi okupacione snage na prostoru Srbije, ali za to će mu trebati mnogo više od onog što s Kurtijem može da smisli".

Vulin navodi i da kada "ministar države nastale razbijanjem SFRJ, a prije toga Kraljevine Jugoslavije, priča o nepovredivosti granica onda je jasno da se granice ne smiju mijenjati samo ako bi vodile ujedinjenju Srba".

"Licemerje s kojim o nepovredivosti granica govore separatisti može se porediti samo s onima koji traže da vikar ustaške vojske Alojzije Stepinac bude svetac zbog otpora ustašama. Ostaje još samo da nam se objasni zašto je moguće menjati granice 1941, 1991, 2008. godine, a posle toga nije i kako je cepanje Srbije doprinos miru, a ujedinjenje Srba pretnja stabilnosti", izjavio je ministar Vulin.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije