Ex -Yu

Za brutalno ubistvo strine i njenog posinka dobio 29 godina robije

Za brutalno ubistvo strine i njenog posinka dobio 29 godina robije
Foto: Facebook | Za brutalno ubistvo strine i njenog posinka dobio 29 godina robije

ZAGREB - Damir Minković nepravosnažno je osuđen na 29 godina zbog ubistva 76-godišnje strine Marije Minković i njenog 50-godišnjeg posinka Siniše u Strugama u Zagrebu 24. novembra prošle godine. Prema optužnici, usmrtio ih je zbog koristoljublja.

Minković je optužen da je u noći na 24. novembra prošle godine u kući u zagrebačkim Strugama zaklao svoju teško pokretnu strinu Mariju i njenog posinka Sinišu. Nju je četiri puta zarezao po vratu, a njega tri. 

"Ona je ležala na podu, noge gole, u spavaćici je bila. Sva ušpricana u krvi, znate kak' to izgleda i to je sve što sam ja vidjela. Ja sam bježala van. Ja ne znam uopće na koji način sam došla van i za čas je policija došla", prepričala je tada komšinica Kata Križajić za "RTL".

Potom je, prema optužnici, ispremetao stan u potrazi za novcem. Budući da novac nije našao u ladicama, iz strininog novčanika je uzeo neutvrđen iznos. Nakon ubistva je otputovao u Beograd djevojci, ali je nakon nekoliko dana kasnije uhapšen pri povratku iz Srbije.

Tužilaštvo je na suđenju kao materijalni dokaz ponudilo nož koji je odbačen i nađen u kontejneru, dodajući da se Minković na društvenim mrežama fotografisao s tim nožem za koji je vještačenjem utvrđeno da je njegov.

Uz to, tužilaštvo je navelo da je jedna žena vidjela optuženog kako odbacuje taj nož.

On se na sudu branio da nije kriv.

"Kunem vam se životom, nisam to napravio", rekao je Minković prije dva dana na kraju suđenja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije