Ex -Yu

Za pola godine u Crnoj Gori raspisane 62 potjernice

Za pola godine u Crnoj Gori raspisane 62 potjernice
Foto: N.N. | Za pola godine u Crnoj Gori raspisane 62 potjernice

​PODGORICA - Kancelarija Interpola u Podgorici za pola godine raspisala je 62 međunarodne potjernice prema zahtjevu crnogorskih pravosudnih organa, rekao je v.d. načelnika Odsjeka za međunarodnu operativnu saradnju Interpol-Evropol-Sirene Dejan Boljević.

Boljević je naveo da su u Interpolovoj bazi podataka trenutno 292 međunarodne potjernice podgoričke kancelarije, ali da taj broj varira na dnevnom nivou.

"Većina međunarodnih potjernica ne objavljuje se na sajtu Interpola, jer se ove potjernice koriste za policijsku i sudsku upotrebu u međunarodnoj policijskoj saradnji, a u rijetkim slučajevima objavljuju se javno", pojasnio je Boljević.

Prema njegovim riječima, prošle godine je Kancelarija Interpola u Podgorici ukupno raspisala 95 međunarodnih potjernica, a od tog broja 68 se odnosilo na crnogorske državljane.

"Najveći broj lica koja se potražuju lociraju se u zemljama u regionu, najčešće u Srbiji i BiH, kao i u zemljama zapadne Evrope", rekao je Boljević.

On je napomenuo da je tokom 2018. godine realizovano 85 ekstradicija u Crnu Goru i iz Crne Gore, a 49 u prvoj polovini ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije