Ex -Yu

Zaev započeo kadrovske promjene u redovima svoje stranke

Zaev započeo kadrovske promjene u redovima svoje stranke
Foto: N.N. | Zaev započeo kadrovske promjene u redovima svoje stranke

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da je donio odluku o smenjivanju predsjednika svih opštinskih odbora svoje, vladajuće stranke Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM), prenosi MIA.

“Sinoć sam donio odluku da smijenim predsjednike svih opštinskih odbora Socijaldemokratskog saveza. Hvala im što su služili građanima, kao predstavnici na lokalnom nivou najveće, vladajuće partije”, rekao je Zaev.

On je takođe najavio promjene u društvenom sektoru početkom juna - u javnim preduzečima, ministarstvima, vladi i svim vladinim institucijama.

Sinoć je makedonski premijer smenio ukupno 78 predsjednika lokalnih odbora stranke, a njeni organi odmah su počeli postupak izbora novih rukovodstava.

Ovo je uslijedilo poslije slabog rezultata kandidata stranke na predsjedničkim izborima u Sjevernoj Makedoniji, početkom maja.

Slab izborni rezultat vladajućeg Socijaldemokratskog saveza na izborima, i pored pobjede njegovog kandidata, makedonski premijer je protumačio kao nezadovoljstvo građana radom aktuelne vlade, pa je već u kampanji između dva izborna kruga najavio temeljne kadrovske promjene kako bi se pospješila efikasnost institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije