Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Zagrepčanka koja se pridružila ID ne želi da se vrati u Hrvatsku

Zagrepčanka koja se pridružila ID ne želi da se vrati u Hrvatsku
Foto: Ilustracija | Zagrepčanka koja se pridružila ID ne želi da se vrati u Hrvatsku
N.N.

Dora Bilić, Zagrepčanka koja je otišla u Islamska država (ID), kako piše "Slobodna Dalmacija", ne želi da se vrati te je zbog toga promijenila i ime.

Ona i njena kćerka nalaze se u kampu Al-Hol.

"Što se tiče sestre, ja ne znam tačno što je njen cilj, ali po svemu što vidim mislim da ne želi nigdje ići odavdje. Ona želi novu državu i čeka je ovdje", glasila je poruka iz Al-Hola koju je dobio novinar "Slobodne Dalmacije" prošlih dana.

Dodaje da ona u kampu masira žene jer je po struci fizioterapeut, ali da je prestala da se druži sa ženama s Balkana te se druži većinom sa Sirijkama.

Dora Bilić nije jedina hrvatska državljanka koja je završila u halifatu. Prema izvještaju Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) za 2018. godinu, tamo je boravilo ukupno sedam osoba s hrvatskim pasošom, od čega dva muškarca i pet žena.

U izvještaju objavljenom u junu nije naveden njihov identitet, nego samo da su obojica muškaraca poginula u sukobima na strani Islamske države, dok se neke od žena nalaze u civilnim kampovima pod kontrolom kurdsko-arapskih snaga SDF u Siriji.

Najčitanije