Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Žalba zbog puštanja na slobodu napadača na Srbe kod Knina

Žalba zbog puštanja na slobodu napadača na Srbe kod Knina
Foto: Arhiva | Žalba zbog puštanja na slobodu napadača na Srbe kod Knina
Srna

ŠIBENIK - Opštinsko tužilaštvo u Šibeniku podnijelo je žalbu na odluku Opštinskog suda u tom gradu da pusti na slobodu osumnjičene za napad na Srbe u kafiću u Uzdolju.

Tužilaštvo je zatražilo da sud produži istražni zatvor za desetoricu napadača zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, saopšteno je iz Državnog tužilaštva Hrvatske.

Opštinsko tužilaštvo u Šibeniku podnijelo je 4. decembra Opštinskom sudu optužnicu protiv 15 hrvatskih državljana koji su 21. avgusta u Uzdolju napali Srbe dok su u kafiću gledali utakmicu beogradske Crvene zvezde.

Optužnica je podignuta zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja povreda.

Optuženima je na teret stavljeno da su maskirani fantomkama, majicama i maramama, sa drvenim i metalnim predmetima, štapovima i mačetom u rukama ušli u kafić u kojem su bili vlasnica i 18 gostiju, među kojima i djeca, te uz pogrdne riječi i psovke, razbijali inventar i fizički nasrnuli na goste.

Petoro gostiju, među kojima i jedno dijete, su povrijeđeni, a u kafiću je pričinjena velika šteta, prenosi portal Indeks.hr.

Iako je tužilaštvo nakon toga zatražilo produženje istražnog zatvora za desetoricu napadača, Opštinski sud u Šibeniku odbio je taj prijedlog, te im odredio mjere zabrane posjećivanja određenih mjesta i obaveznog redovnog javljanja određenoj osobi ili državnom tijelu.

U petak, 6. decembra, su iz istražnog zatvora puštena desetorica napadača, dok su ostali pušteni ranije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije