Ex -Yu

Zaplijenjeno 230 kilograma kokaina, uhapšeno devet lica

Zaplijenjeno 230 kilograma kokaina, uhapšeno devet lica
Foto: N.N. | Zaplijenjeno 230 kilograma kokaina, uhapšeno devet lica

LJUBLJANA - Devet Slovenaca povezanih sa međunarodnom trgovinom drogom uhapšeno je u velikoj policijskoj akciji u kojoj je zaplijenjeno 230 kilograma kokaina, dva kilograma heroina, 43 kilograma smole kanabisa, kao i velika količina novca.

"Kliks" saznaje da su u ovoj policijskoj akciji, osim slovenačkih policijskih inspektora, učestvovali i pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/.

Droga je bila namijenjena za međunarodno tržište, a slovenačka policija navela je da je kriminalna grupa djelovala na području Slovenije, Balkana i zemalja EU.

Pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl rekao je da su istragu su pokrenuli mariborski inspektori, a zatim je proširena na druge evropske zemlje u kojima istraga još uvijek traje, javlja Radio-televizija Slovenije.

"Otkrili smo da je kriminalna grupa organizovala trgovinu drogom u zemljama zapadne Evrope", objasnio je Kolbl i dodao da su se bavili organizovanom trgovinom narkoticima širom Slovenije.

Policija je na konferenciji za novinare detaljno predstavila rezultate akcije, u kojoj je devet lica, u starosti od 26 do 62 godine, uhapšeno zbog krivičnog djela trgovina drogom.

Uhapšeni su državljani Slovenije, osim jednog koji ima dvojno državljanstvo.

Kolbl je rekao da je u istrazi i akciji hapšenja učestvovalo 180 inspektora i policajaca.

Istraga je trajala godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije