Ex -Yu

Zaplijenjeno pola tone kokaina na brodu "Budva"

Zaplijenjeno pola tone kokaina na brodu "Budva"
Foto: N.N. | Zaplijenjeno pola tone kokaina na brodu "Budva"

U njemačkoj luci na brodu "Budva", koji plovi pod crnogorskom zastavom, zaplijenjeno je oko pola tone kokaina.

Crnogorska policija je u saradnji sa partnerskim službama Velike Britanije, Portugalije, Španije, Holandije, Savezne Republike Njemačke i američke Agencije DEA, realizovala još jednu međunarodnu policijsku akciju, koja je rezultirala presijecanjem rute krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike ka Evropi.

U saopštenju crnogorske policije navedeno je da je fokus ove institucije posebno usmjeren na državljane Crne Gore, koji, najčešće kao mornari angažovani na inostranim brodovima, vrše kriminalnu aktivnost krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu, zarad sticanja velike finasijske dobiti, te time narušavaju ugled crnogorskih pomoraca, koji na savjestan i profesionalan način obavljaju svoj posao i koji su decenijama bili prepoznati u svijetu kao visokoobrazovan i rukovodeći kadar na brodovima u mnogim pomorskim kompanijama širom svijeta.

"Zapljena kokaina u Njemačkoj je još jedan pokazatelj konkretne saradnje Uprave policije Crne Gore sa međunarodnim partnerima i spremnosti i odlučnosti crnogoske policije da se stane na put organizovanom kriminalu", saopštio je MUP Crne Gore.

Realizaciji policijske akcije je prethodila opsežna međunarodna istraga, kroz razmjenu informacija i opservaciju broda u Portugaliji, Španiji, Holandiji, Velikoj Britaniji i Nemačkoj.

"Crnogorska policija će, kao pouzdan partner, nastaviti punim kapacitetima da pruža doprinos u iniciranju i sprovođenju međunarodnih istraga, koje će dovesti do razotkrivanja pojedinaca i kriminalnih grupa, koje na ovaj način urušavaju ugled ove profesije, kao i same države", saopštio je MUP Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije